Fødevarernes belastning
Nogle fødevarer giver større CO2 belastning end andre, når de fremstilles. Det gælder blandet andet kød. Men også fly-transport af fødevarer er et klimaproblem. Med små ændringer i dit fødevarevalg, kan du bidrage til at reducere udledningen af drivhusgasser.
Det kan du gøre
Spis lidt mere af:
-
Sæsonens frugt og grønt. Det gavner også din sundhed. Det anbefales at spise 600 g frugt og grønt om dagen.
-
Kornprodukter. Der udledes flere drivhusgasser, når du spiser 100 g kød end når du spiser 1 kg brød.
-
Dansk øl i stedet for udenlandsk vin. Det er over 40 gange så stor en klimabelastning at drikke vin end øl.
Spis lidt mindre af:
-
Kød. Husdyrenes gødning og fordøjelse giver drivhusgasser og det gør foder, kunstgødning mv. også.
-
Flyimporterede fødevarer. Al transport belaster klimaet. Flytransport er 6 gange mere klimabelastende end lastbiltransport.
-
Sukker. Det er næsten 3 gange så klimabelastende at spise søde sager som at spise frugt, og mon ikke frugten er mere end 3 gange sundere?
Kilde/link