JyskeVestkysten fortæller at campylobakter rammer 4500 mennesker årligt gennem inficerede fødevarer. Alt kyllingkød skal behandles som inficeret. Det samme gælder hakket kød. Avisen meddeler bl.a:
Senest er 50 forbrugere blevet syge af madbakterien campylobacter. DNA-analyser tyder ifølge Statens Serum Institut på, at smitten stammer fra dansk kyllingekød.
– Kyllingekød og hakket kød skal gennemsteges. Og man bør holde råt kød adskilt fra færdig mad, så kødsaft fra rå kylling ikke spredes til for eksempel salat. Det er også vigtigt ikke at bruge den samme grilltang til råt og færdigstegt kød, lyder det.
Hvis man vil undgå campylobakter skal man fravælge økologiske kyllinger. Økologiske kyllinger har nemlig oftere denne farlige bakterie.
https://www.jv.dk/indland/50-syge-af-kyllingekoed-pas-paa-madbakterier-i-varmen/artikel/2738420