Klimarådet: Landbruget skal kun fylde 25 – 42% af arealet

Klimarådet peger entydigt på at landbrugsarealet skal beskæres voldsomt for at nå Danmarks klimamål. Økologi er ikke en del af løsningen

0
50
Naturen får mere plads hvis Klimarådets analyse får konsekvenser

I en ny rapport fastslår klimarådet, at Danmark kun kan blive klimaneutral i 2050 hvis landbrugsarealet  reduceres voldsomt. I stedet skal der plantes skov og udlægges græs.

Økologi.nu skriver bl.a:

Produktionen skal blive mindre animalsk

I scenarierne kommer vi ikke uden om at omstille den nuværende landbrugsproduktion, og her er en af rådets anbefalinger, at produktionen skal blive mindre animalsk og mere plantebaseret. Det vil øge vores fødevaresikkerhed og frigøre arealer, som kan bruges til andre formål, lyder det.

I alle scenarier vil der ske en stor ændring af anvendelsen af det danske areal. I dag lægger landbrugsafgrøder til fødevarer og foder beslag på omkring 60 pct. af landarealet, men i scenarierne nedjusteres dét tal til mellem 42 pct. og 25 pct. Altså kan landbrugsarealet gå fra at fylde næsten to tredjedele af Danmark til en fjerdedel, og det vil give plads til mere græs og skov, der er nogle af de værktøjer, som er vigtige for at fjerne drivhusgasser fra atmosfæren.

Klimarådet peger ikke på økologi som en løsning på klimakrisen.

https://okonu.dk/politik-og-udvikling/landbruget-vil-staa-for-naesten-alle-danmarks-drivhusgasser-i-2050