En kunde pakkede kødet op, og udløste derved en sand stinkbombe. En erfaren kok kunne straks lugte at den var gal, og at kødet var fordærvet selv om det var inden sidste salgsdag. Det fremgår at kødet er blevet ompakket i Snogebæk den 20. december og har fået en holdbarhed på kun fire dage. Det må altså have været
Rådden flæskesteg fra Snogebæk Brugs
nogle dage gammelt, da Hilton Foods, en international kødgrossist, leverede det til butikken, der satte nye etiketter på, og dermed også hæfter for sidste salgsdag. Det kunne tyde på, at man i butikkens baglokale har forlænget holdbarheden på det gamle kød. Hilton Foods i Hasselager leverer kød til flere danske butikskæder og køber op både i Danmark og udlandet. Men det fremgår ikke hvor kødet stammer fra, selv om denne oplysning er lovpligtig. Det oplyses, at kødet kommer fra “Din lokale Slagter”, men han bor altså i bedste fald i Hasselager ovre i Jylland.
En and, der sælges som bornholmergris
Endnu værre ser det ud hos samme slagter i Nexø. Her oplyser man at svinet er en bornholmergris, der er en “lokal ø-specialitet”. Men pakken indeholder en and.
Hej Knud,
Nu er jeg ikke CEO, men mindre kan måske også gøre det
Jeg har netop hørt om sagen fra via Gylle.dk og har sendt oplysninger videre til vores kvalitetsafdeling.
Det er ikke vores opfattelse, at der ligger fordærvet kød derude. Jeg vil umiddelbart på de oplysninger, vi foreløbig har fået, vurdere det som en lokal opbevaringsfejl, måske som følge af en fejlprintet etiket. Det er intet, som tyder på, det er et mønster.
Hvis du har skrevet til vores forbrugerservice, vil jeg lade det formelle svar komme til dig den vej. Så betragt min mail her som et bevis for, at jeg har modtaget din henvendelse og også selv sendt den videre til vore kvalitetsfolk.
Tak for at gøre opmærksom på det og godt nytår.
Bedste hilsner
Thomas