Erhvervs- og bygningsministeriet er komet med en international rapport om "fødevareklyngens" betydnng. Vi citerer med let hån fra indledningen:
Dette studie er første fase af en international benchmark af den danske landbrugs- og fødevareklynge.
Sammenligningen er alene foretaget på omfanget af beskæftigelsen, men ikke på klyngernes vækst, produktivitet eller innovation. Der er heller ikke i denne omgang foretaget sammenligninger af de klyngespecifikke rammebetingelser.
Kommentar: man opnår måske viden om hvordan den danske fødevareklynge er i forhold til andre i andre lande, Men hvad skal vi bruge disse oplysninger til?
Der findes ikke sammenlignelige tal for klyngernes eksport, men der er grund til at tro, at den danske landbrugs- og fødevareklynge er blandt verdens mest eksportintensive landbrugs- og fødevareklynger.
Det ville være godt at supplere sammenligningen på beskæftigelse med sammenligninger af for eksempel klyngernes produktivitet og eksport. Denne analyse er imidlertid begrænset til klyngebeskæftigelse og landeeksport.
Kommentar: -Nej det ville ikke være spor godt,for da det giver bragende underskud i Danmark er det meget bedre at lukke øjnene…
1 Der er tale om det antal personer, der har haft et ansættelsesforhold i 2006, som er det seneste år med detaljerede
tal. En stor del af beskæftigelsen er ejerne (landmændene) i landbruget. Ofte anvendes antal fuldtidsbeskæftigede,
som er en del mindre, men der findes ikke sammenlignelige tal for fuldtidsbeskæftigede. Det skønnes
at antal fuldtidsbeskæftigede i Danmark er ca. 25.000 mindre end antal beskæftigede.
Kommentar: Altså er beskæftigelsestallene meget meget usikre…og hvor regner man arbejdsgiverne med i den beskæftigelse et erhverv skaber? Normalt medregnes kun de lønnede jobs.
Kilde/link