Mht. til medicinhåndteringskursus synes der at være mange ansatte, der ikke lever op til kravet om et sådant kursus.Her må vi påminde, at det er et krydsoverensstemmelseskrav, der bliver taget alvorligt af myndighederne.Ydermere kan vi erfare, at mange mener, det er tilstrækkeligt at tilmelde sig kurset uden at gå i gang med det eller kun gennemføre delvist.En lidt mere ambitiøs tilgang, fra især de udenlandske kursister, kunne ønskes.
I 2009 i fjerde kvartal skriver dyrlægen følgende:
Ved behandling af bakterielle lidelser er der bred enighed om, at 5 dages behandling skal give fuldstændig restitution af grisene – derfor har vi angivet 5 dages behandling.
Det betyder, at dyrene skal behandles i 5 dage.Behandling i færre dage vil give træk i hektarstøtten grundet i påstand om udvikling af resistens ved kortere behandling.VI har ingen mulighed for at angive behandling i 1 til 5 dage – vi skal angive præcise antal dage.Vi er nødsaget til at opfordre til behandling i det antal dage, der er anvist på flaskerne.Samtidig med medicin kun anvendes til behandling mod den lidelse, der er angivet på flaskerne.Det skal ligeledes registreres hver dag, de enkelte dyr behandles –det slår ikke til at angive datoen for begyndt behandling.
Dyrlægen finder det påkrævet at påtale, at landmændene ikke må behandle dyrene i kortere tid og så gemme medicinen til senere…
Naventoft udskrev knap tre tons aktivt stof i sin praksis i 2009, kun overgået af veteranenen i branchen Jørgen Pilegaard, der har ligget i toppen i flere år.
Han udskreve dog mere end ham pr slagtesvin, men taber alligevel på målstregen til Anders Bjerregaard Mikkelsen, en anden gammel kending i antibiotikamiljøet omkring dansk svineproduktion.
Kilde/link