Fra Nettos information om salmonella.
I føtex og Bilka mener vi, at forbrugerne skal kunne have samme tillid til alle de varer, vi fører
– uanset hvilket land, de kommer fra.
Inficeret kød må ikke nå ud i køledisken og ud til forbrugerne.
Derfor fører vi en omfattende kontrol, der skal sikre, at importeret svine- og fjerkrækød har
samme lave salmonella-indhold som tilsvarende danske produkter.
Bemærk følgende:
- føtex og Bilka nævnes, men Netto nævnes ikke
- Der skal være samme tillid til alle varer uanset oprindelsesland. Det betyder ikke at tilliden skal være særlig høj, den skal bare være lige lille…
- Inficeret kød "må ikke nå ud til forbrugerne",
- Kontrollen skal sikre at " importeret svine- og fjerkrækød har samme lave salmonella-indhold som tilsvarende danske produkter."
- Jamen så kommer inficeret kød jo ud til forbrugerne, bare det har samme niveau for infektion som dansk kød. Ingen af delene er altså salmonellafri, men alligevel skal
- "Vores leverandører i udlandet skal konstant kontrollere og dokumentere, at deres varer er salmonellafri.
Vi vil ikke modtage kød, der er testet positivt for salmonella – uanset typen." - Det må jo betyde at udenlandsk kød skal være salmonellafrit, og da det skal have samme niveau som dansk kød, så skal dansk klød altså også være salmonellafrit. Så kan det jo undre, at det er nødvendigt at skrive en hel række råd om hvordan man undgår at blive smittet med salmonella fra kød fra Netto:
Hvad kan du sel v gøre?
Som forbruger kan du gøre en række ting for at beskytte dig selv mod salmonellasmitte
og andre infektioner, der kan stamme fra råt kød:
Her er de gode råd:
• Hold en god køkkenhygiejne
• Gennemsteg maden
• Vask hænder, når du har rørt ved råt kød
• Vask knive, gafler, skærebræt og andet udstyr, der har været i kontakt med kød
• Skift karklud dagligt og vask de brugte på mindst 60 grader
• Brug to fade, når du griller – et til råt kød og et andet til stegt
• Læg aldrig grillet kød tilbage på det gamle fad – rå kødsaft kan også smitte
Se Nettos brochure her
Kilde/link