ForsideMRSAIngen chance for at undgå MRSA-inficerede besætninger.

Ingen chance for at undgå MRSA-inficerede besætninger.

-

Som det fremgår af nedenstående, har arbejdssøgende eller andre besøgende ikke en jordisk chance for at undgå at komme i kontakt med MRSA inficerede svinebesætninger, selvom fødevarestyrelsen anbefaler netop at undgå dette. Især børneinstutioner inskærpes, ikke at besøge MRSA-besætninger selvom en del faktisk åbner dørene for besøgende.

Det fremgår endvidere, at spredningen af MRSA sker helt ukontrolleret gennem inkøb og salg af smittede dyr.

>>> Knud Haugmark <knud@haugmark.dk> 19-03-2011 12:28 >>>
Kære Margit Andreasen.
I Ugeskrift for Læger side 523 skriver du følgende:

Både Fødevarestyrelsen  og Sundhedsstyrelsen deler denne opfattelse og understreger, at man skal overholde de faste procedurer, der allerede er for et besøg, og lade være med at besøge besætninger, der er fundet positive
[7].

Kunne du oplyse hvordan man finder ud af om en besætning er fundet positiv og hvordan man checker om den er blevet undersøgt. Findes der en liste med positive besætninger. Du skriver jo, at der er tale om et arbejdsmiløproblem. Hvordan
sikrer ansatte sig imod at tage arbejde i inficerede stalde? Hvor lang tid gælder en sådan undersøgelse, jeg mener, hvor længe kan man være sikker på, at en negativ besætning er negativ og vice versa.
Venligst

Knud Haugmark


 

Kære Knud Haugmark,
 
Mange tak for dine spørgsmål, som jo vedrører et emne, vi har meget stort fokus på.
 
Jeg har neden for besvaret dine spørgsmål så fyldestgørende det er muligt på baggrund af vores faglige viden:
 
1. Der findes ikke lister over positive besætninger.
2. Den eneste måde, man kan finde ud af om en besætning er positiv, er ved at spørge landmanden. Det vil sige, at hvis ansatte eller besøgende ønsker at vide om en besætning er positiv, må de spørge landmanden. Mange besætningers MRSA-status er ukendt. I disse tilfælde er det op til den enkelte at tage stilling til, om de vil ansættes i en besætning, hvor status er ukendt.
3. Det er ikke muligt at forudsige, hvor længe en besætning forbliver negativ; ligesom man heller ikke med sikkerhed kan sige, hvor længe en besætning forbliver positiv. Det kommer an på flere faktorer, såsom driftsform, indkøb af dyr etc. Der forskes intensivt både nationalt og internationalt for at få afklaret disse spørgsmål, og VSP indgår i meget af dette arbejde – og forsøger at formidle en implementering af ny viden, så hurtigt det er muligt.
 
Med venlig hilsen
Margit Andreasen
 
 
Margit Andreasen
DVM, Ph. D., Chefforsker
Vet. Forskning og Udvikling
Landbrug & Fødevarer,
Videncenter for Svineproduktion
Axelborg, Axeltorv 3
DK-1609 København V
Dir. tel.: +45 3373 2560
Mobil: +45 3054 6890

 

Kilde/link

Se listen over de 61 risikostalde med besøgsmulighed