ForsideAntibiotika og resistensStop antibiotika i landbruget

Stop antibiotika i landbruget

-

Forskerne bag en artikel i Ugeskrift for Læger den 5. sept.  understreger, at der er behov for at begrænse brugen af antibiotika, både i landbruget og i sundhedsvæsenet.

-Moderne industriel fødevareproduktion foregår under brug af store mængder antibiotika. I dansk svineproduktion bruges der mere end dobbelt så store mængder antibiotika som i hele det samlede sundhedsvæsen, og forbruget pr. produceret svin er steget støt over en årrække, fremgår det af artiklen. – Dansk og international forskning har i de senere år vist, at der er større udveksling af resistente bakterier og resistensgener mellem dyr og mennesker end hidtil antaget, skriver forskerne bag artiklen i Ugeskrift for Læger, Frank M. Aarestrup, Fødevareinstituttet,
Danmarks Tekniske Universitet, og  Niels Frimodt-Møller, Afdeling for Mikrobiologisk Overvågning og Forskning, Statens Serum Institut.

Kilde/link

DR