Til Fødevarestyrelsen.
Hermed anmodes om oplysninger om lovgrundlaget for landmænds pligt til at oplyse om MRSA i deres bedrifter over for personale, familie og andre, der kommer i staldene.
herunder:
Det fremgår af svar nr. 2430 sagsnummer 14586 til MF Per Clausen, at myndighederne alene forlader sig på svinebranchens egne regler, og hvis dette er rigtigt, hvilke regler er der da tale om?
Eksisterer der en lovfæstet pligt til at oplyse? Hvis der gør, ønskes oplyst lovens navn og den pågældende paragraf?
Er det ansvarspådragende, hvis landmanden ikke oplyser om smittefaren, hvis hans bedrift er blevet konstateret MRSA positiv?
Er det ansvarspådragende, hvis landmanden ikke oplyser om den statistiske sandsynlighed for smittefare, selvom hans bedrift ikke er blevet konstateret MRSA positiv?
Findes der krav for denne oplysnings omfang og karakter. Skal den for eksempel være skriftlig og være skrevet på et sprog som modtageren forstår?
Er der straf for ikke at oplyse?
Hvilke form for kontrol foretager myndighederne af, om landmændene opfylder deres oplysningspligt?
Med venlig hilsen
Knud Haugmark