ForsideMenneskers sundhedCamphylobakterhandlingsplan fra 2008: Branchen bestemte selv hvordan handlingsplanen skulle være

Camphylobakterhandlingsplan fra 2008: Branchen bestemte selv hvordan handlingsplanen skulle være

-

Handlingsplanen byggede stort set på initiativer fra kyllingeavlerne og  fjerkræbrancens egne forslag. Herunder et par citater fra sammendraget af handlingsplanen.


Det Danske Fjerkræraad fremsender et udkast til branchekode til vurdering i Fødevarestyrelsen senest 1. september 2008. Samtidig udarbejder branchen en plan for implementering af branchekoden og et kontrolprogram, der dokumenterer, at branchekoden følges.

Der skal gennemføres et projekt, hvor der udvikles et praktisk anvendeligt insektværn til slagtekyllingehuse. Udviklingen sker i et samarbejde mellem Det Danske Fjerkræ- råd og Veterinærinstituttet, DTU. Det Danske Fjerkræråd fremsender projekt for udviklingen til Fødevarestyrelsen senest 1. november 2008.

 Der skal ske en optimering af sorteringen efter Campylobacterstatus.
Lantmännen Danpo A/S og Rose Poultry A/S fremsender senest 1. august 2008 en strategi for optimering af sorteringen. Det Danske Fjerkræraad fremsender senest 1.
januar 2009 til Fødevarestyrelsen et oplæg til sortering på de øvrige mindre fjerkræslagterier med produktion af kølet kød


Der skal arbejdes for at optimere slagtehygiejnen.

Det Danske Fjerkræraad indsender senest 1. januar 2009 en oversigt til Fødevarestyrelsen over tiltag for optimering af slagtehygiejnen, der har været arbejdet med, og
hvilke man satser på fremover.

 

Kilde/link

Se den mislykkede handlingsplan her