DR-nyheder 12 marts 2007:
Danskerne løber risiko
– Det er tankevækkende, at forbrugerne vælger som de gør, for med det udenlandske kyllingekød er risikoen for at få en bakke kylling som indeholder salmonella langt større, end hvis man havde valgt at købe en dansk kylling, siger biolog Birgitte Helwigh, som arbejder på zoonosecentret, som overvåger og holder øje med salmonella udviklingen i Danmark.
Hun anbefaler forbrugerne at gå efter det danske kød, hvis man vil undgå salmonella.
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2007/03/12/065234.htm
Brancheorganisationen Dansk Kylling 20. juli 2008:
Faktaboks: (Bekræftet af Fødevarestyrelsen)
- at frekvensen af salmonella i importeret fjerkrækød er betydeligt højere end i dansk produceret fjerkrækød
- at forekomsten af resistente bakterier er mange gange højere i importeret fjerkrækød end i dansk produceret
- at forbruget af medicin i den danske fjerkræproduktion ligger på et meget lavt niveau
http://www.pressport.dk/pressrelease/Spis-dansk-kylling-den-er-salmonellafri-5647.aspx
Ingeniøren 29. september 2009:
Seniorforsker Yvonne Agersø fra DTU Fødevareinstituttet understreger, at man kan forebygge at blive syg af bakterier i kød, hvis man overholder god køkkenhygiejne, hvor kød altid gennemsteges og aldrig i fersk tilstand kommer i berøring med for eksempel friske råvarer som salat og andet, der er spiseklart.
»Hvis man som forbruger står og skal vælge et fjerkræprodukt og skal vælge mellem en dansk kylling eller en importeret kylling, så vil man, hvis man vælger en importeret kylling, have en større risiko for, at der er sygdomsfremkaldende bakterier som salmonella og campylobacter, men også for, at de er mere resistente,« siger hun
http://ing.dk/artikel/102758-spis-dansk-importeret-fjerkrae-goer-antibiotika-ubrugelig
BT: 12 juli 2012:
Handlingplanen har altså ikke virket. Antallet af danskere der hvert år bliver syge af campylobacter, er da også steger år for år. I 2008, det år handlingsplanen trådte i kraft, blev 3.454 danskere registreret syge af campylobacter. I 2011 var tallet steget til 4.068 danskere. Men de registrerede tilfælde udgør kun en lille del af alle sygdomstilfælde. I alt mener man at mindst 40.000 danskere hvert år bliver syge af campylobacter.
http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CFMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.bt.dk%2Fdanmark%2Fdanske-kyllinger-goer-dig-syg&ei=Lhr_T6O1HYG3hQfq6YEr&usg=AFQjCNGcO58Kf9dI7a0Xl9t3Pon1psiT9A
Se artiklen her
Kilde/link