Ritzau skriver den 19 september 2012 bl.a:
Den årlige Danmap-rapport fra 2011 viser, at næsten hver anden prøve fra både importeret og dansk kyllingekød indeholder ESBL-bakterier.
Det er markant flere end tidligere i det danske kyllingekød. "Kun" knap hver tiende prøve fra dansk kyllingkød var positiv i 2010.
Så længe ESBL-bakterier kommer ind i Danmark via importerede forældredyr, bliver det svært at komme af med bakterierne, vurderer DTU Fødevareinstituttet.
– Derfor skal der tænkes i internationale løsninger og tiltag, der begrænser spredning og overlevelse i besætningerne, siger Yvonne Agersø.
Og det er præcis det, der ske nu, siger chefdyrlæge hos Landbrug & Fødevarer Jan Dahl.
– Der er tale om en slags efterslæb. De skandinaviske lande indledte for et år siden et samarbejde med de britiske eksportører af avlsdyr, og det har virket. Alle de dyr, vi har importeret i 2012, har været fri for ESBL, og jeg forventer, det vil fortsætte, siger han.
Men der går ifølge Jan Dahl cirka yderligere cirka halvandet år, før virkningen af samarbejdet slår helt igennem.
Kilde/link