ForsideUncategorizedLandbruget tilbyder nyt produkt: Den økologiske begravelse

Landbruget tilbyder nyt produkt: Den økologiske begravelse

-

"Vi skal have omstillet vores energiproduktion til mere grøn energi, og her er biogas et nærliggende alternativ", siger Bruno Bladan Jørgensen fra Axelborgs afdeling for sludder og vrøvl. "Det nye er, at vi i samarbejde med Holstebro Kirke og egnens bedemænd har oprettet et begravelseskapel i forbindelse med biogasanlægget ved Maabjerg, som desværre ikke lever helt op til forventningerne. Vi skal derfor have noget organisk affald tilført, og vi har regnet på, at med de 55.000 dødsfald vi har herhjemme hvert år kan vi forsyne 27.000 husstande med grøn CO2 fri varme og strøm. Især økologisk indstillede mennesker kan se det holistiske perspektiv i at spare på gassen til kremeringen og selv genopstå som biogas og måske drive busserne frem i Holstebro. På den måde får livet og døden dobbelt mening og man sparer en masse fossil energi. Man kan så at sige dø med fred i sjælen," slutter Bruno Bladan Sander fra Axelborg.

 

Bedemænd begejstrede

Formanden for bedemændene er kisteglad:

-Vi kan nu tilbyde vore kunder et billigt og miljørigtig alternativ. Kisten er genbrug fra gang til gang, så den er også miljøvenlig. Vores rustvognen er ombygget til at køre på biogas, så de døde betaler selv deres sidste køretur, siger bedemanden frejdigt.


Billig begravelse

I følge hjemmesiden biologiskbegravelse.dk kan man vælge at få en præst til at medvirke for 1500 kroner incl. en pæn tale (tillæg på 600 kr, hvis den døde har været straffet eller anses for at være et dumt svin i lokalsamfundet). Maabjerg giver kr. 500 for et lig på 70 kg og en fedtprocent på minimum 25. Prisen stiger hvis man vejer over 100 kilo og fedtprocenten er over 35. "Det er især bugfedtet, som giver en masse gas, og så kan der også være nogle liter metan i tarmsystemet, hvis liget ikke har ligget for længe og blevet "fladt". Vi laver den døde til en pulp efter ceremonien i kapellet, blander med gylle og føder det hele ind i reaktoren mens gæsterne synger den sidste salme. Gæsterne kan sige det sidste farvel, mens de ser den døde flyde igennem gennemsigtige rør direkte ind i reaktoren. Det er en meget stærk og nærværende oplevelse af døden og genopstandelsen", siger biogaspræsten Morten "Metan" Mikkelsen fra Maabjerg Kirke.

 

Gud er økolog

-Jeg er sikker på, at man kommer direkte i himlen fra vores skorsten, siger blandemesteren på Maabjerg, Martin Mer-Ild. Gud er nemlig økologist indstillet, tilføjer han med et ægte, vestjysk, lunt fnis.

Kilde/link

Maabjerg Bioenergy