Siden 2011 har der foreligget testresultater, der entydigt viser, at et antal danske svinebedrifter er inficeret med MRSA.
Ministeren har vidst det og han har delt sin viden med Landbrug & Fødevarer. Hvad de har gjort med oplysningerne er uklart, men deres modstand imod at offentliggøre testdata er til gengæld særdeles entydig, på trods af, at svineavlerne er forpligtede til at oplyse medarbejderne om, at der arbejder i et inficeret miljø.
Nogle MRSA-smittede medarbejdere har fået en erstatning. Det gælder for eksempel Louise Jensen fra Nordjylland, som fik hjælp fra 3F, der sagsøgte hendes arbejdsgivers forsikringsselskab.
Hvis landmændene gav oplysningerne videre til medarbejderne allerede i 2011, så er der jo ingen grund til at kæmpe for en hemmeligholdelse nu.
Man kan derimod forstå modstanden, hvis landmændene har fortiet oplysningerne siden 2011 og nu frygter, at deres nuværende og tidligere ansatte anlægger erstatningssager med den begrundelse, at de har været udsat for en infektionsfare, som landmanden har kendt, men ikke videreformidlet.
Og sådan hænger det jo nok sammen.