Hele 21 % af pakker med svinekød i de danske kølemontrer er inficeret med svine-MRSA. Det viser en undersøgelse, TV SYD har lavet i samarbejde med Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet.
Når du former karbonader eller gør en flæskesteg klar til ovnen hjemme i dit køkken, så er der en stor risiko for, at det kød, du står med, er inficeret med den multiresistente svine-MRSA. Det viser en undersøgelse, TV SYD har lavet.
Vores undersøgelse er lavet i samarbejde med Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet. De analyser, der er blevet lavet, viser, at der forekommer svine-MRSA i 21 % af de 100 pakker med svinekød, som vi har analyseret. Alle pakkerne er med svinekød fra Danmark, og der er en ligeså stor andel af økologisk kød blandt prøverne, som danskerne gennemsnitligt køber til daglig.
via Se video: Svine-MRSA i hver femte pakke svinekød