Sammen med særligt udviklet ekstraudstyr kan en Power Pack installeres i en række forskellige sammenhænge, deriblandt vandforsyning, gylletanke og marksprøjter. En enkelt Power Pack kan desuden via stålwirer og peritracter forbindes til flere fodersiloer, gylletanke eller spildevandsbassiner.
En Power Pack behøver hverken vedligehold eller serviceeftersyn. Power Pack er VA-godkendt til brug i forbindelse med drikkevand, varmt vand og vand til teknisk brug i henhold til bygningsreglementet.”
Dette er simpelthen noget vås. Alligevel ser det ud til, at Hedensted Kommune godtager en miljøeffekt af disse dimser som indgår i en landmands miljøgodkendelse. Disse hokuspokus stave kaldes “Power Pack” og kommer fra et foretagende, der kalder sig “Biotech Innovations”. Tidligere hed det “re2vit”. Ingeniøren omtaler sagen:
I Miljøstyrelsen oplyser kontorchef Hans Peter Olsen, at styrelsen ikke blander sig i de konkrete tilladelser, som kommunerne udarbejder, idet det er kommunerne, der foretager de konkrete vurderinger.
Hvis det efter den treårige periode skulle vise sig, at effekten udebliver eller er mindre end forventet, kan det være nødvendigt at installere andre teknologier med en dokumenteret effekt hos den pågældende svineavler.
»Dette er nødvendigt, for at landmandens miljøgodkendelse kan overholdes, uanset om landmanden oplever, at teknologien virker,« siger Hans Peter Olsen.
Testen af teknologien skal gennemføres i overensstemmelse med Miljøstyrelsens regler, før den kan forventes at blive accepteret.
via Byråd tillader test af gyllestave, som forskning har dumpet | Ingeniøren.