I 2011 holdt fødevaremyndighederne op med at teste svinekød for den antibiotikaresistente bakterie svine-MRSA, efter at den var fundet i hver 10. pakke kød.
Begrundelsen var, at intet tydede på, at kød var en smittevej.
Alligevel anbefaler regeringens rådgivende eksperter nu, at der igen fra næste år skal kontrolleres for svine-MRSA i kød. Og det skal ikke kun undersøges i svinekoteletter og flæskesteg, men også i kyllinge- og kalkunkød, foreslår DTU Fødevareinstituttet, der netop har sendt anbefalingen til Fødevarestyrelsen.
Globalt problem
Yvonne Agersø, seniorforsker på DTU Fødevareinstituttet, begrunder anbefalingen med, at et stigende antal danske svin konstateres smittet med bakterien, når de ankommer til slagteriet, »og det vil også kunne reflekteres i kødet«. Hun peger også på, at Statens Serum Institut for kort tid siden fastslog, at det »ikke kan udelukkes«, at 4 smittede personer har fået bakterien i sig fra udenlandsk fjerkræ.
via Eksperter: Genindfør bakterie-test af kød – Politiken.dk.