Forsidebagatellisering af MRSA-farenMyndighederne fraråder behandling af MRSA-smittede

Myndighederne fraråder behandling af MRSA-smittede

-

Grunden til, at man ikke har behandlet ansatte for deres MRSA har hidtil været, at de jo alligevel bliver re-koloniseret i stalden dagen efter. Men her nævner Robert Skov en anden grund, som ikke har været så meget fremme i debatten: Man er ved at løbe tør for antibiotika. DR skriver:

De ansattes familier og omgangskreds må ligeledes leve med risikoen for at blive smittet med bakterien, som ikke bare smitter fra svin til menneske, men også fra menneske til menneske.

Ifølge overlæge i mikrobiologi på Statens Serum Institut Robert Skov skal man passe på med at behandle de ansatte.

– Man skal være varsom med at bruge kuren for rundhåndet, for det vil anspore bakterien til at mutere, så den ikke længere kan fjernes med den eneste type antibiotika, vi har til at hjælpe smittebærerne af med bakterien, siger han til Politiken.

Myndighederne ved ikke med sikkerhed, hvordan bakterien spredes mellem mennesker.

Kød kan indeholde MRSA, men det smitter ikke så meget som fx salmonella. Kødet kan gennemsteges til en kernetemperatur på ca. 75 grader for at mindske smitterisikoen. Myndighederne mener dog, at risikoen for smitte gennem kød er minimal.

via Myndighederne fraråder behandling af MRSA-smittede | Nyheder | DR.