Det ser ud til, at kampen imod MRSA er tabt. landmændene har fået ret til at sprede de farlige bakterier til personalet, andre bedrifter og resten af samfundet og nødvendige og effektive tiltag, som man har indført for alle mulige andre sygdomme, kommer ikke i anvendelse over for MRSA.
Der er ikke foretaget en skøn over de udgifter dette vil medføre for sundhedssystemet. Eksporten af svinekød til Sverige er gået tilbage, men dette betyder ikke ret meget i det damlede regnskab.
Ingeniøren skriver bl.a. om MRSA og minister Dan Jørgensens nye såkaldte handlingsplan:
…En større rød klud for både forskere og den politiske venstrefløj er imidlertid, at Dan Jørgensen ikke vil forpligte sig til at nedbringe smitten med MRSA. Hans handlingsplans eneste målbare kriterium er, at forekomsten af MRSA i staldene ikke må stige yderligere. Så når planen udløber i 2018, vil den have virket, selv hvis der er MRSA i 67 pct. af staldene, og forekomsten i mennesker har fortsat den årlige fordobling.
[…]
Sådan er hele MRSA-sagen gået i hårdknude. Intet tyder på, at regeringen vil følge de forskere, som anbefaler tiltag, der kan true landmændenes konkurrenceevne. De borgerlige partier er endnu mere skeptiske og vil se dokumentation for handlingsplanens forslag om at sænke antibiotikaforbruget i svinestaldene med 15 procent. Det vil i sig selv heller ikke have den store indflydelse på MRSA, som allerede er blevet resistent, men skal mere ses som et forsøg på at minimere risikoen for, at andre resistente bakterier vinder frem.
Så alt taler nu for, at regeringen får sin handlingsplan igennem, selv om der udestår en del politiske skænderier, særligt med tanke på, at et folketingsvalg kan være om hjørnet. Det bliver dog ifølge forskerne ikke handlingsplanen, som nedbringer MRSA-smitten markant.
via MRSA: Derfor sker der så lidt, selv om du hører så meget | Ingeniøren.