Irmas lækre hindbærroulade er dopet med E422, som på deklarationen kryptisk kaldes “fugtighedsbevarende middel” men som ret beset er glycerin, der også anvendes i kosmetik og også her bevarer fugtigheden i huden.
Holdbarhedsdatoen afslører, at glicerinen virker efter hensigten. Selv efter 2 måneder i en sommevarm Irmabutik er kagen stadig dejlig saftig og slet ikke tør.
I en snæver vending kan man endda bruge rouladen som ansigtscreme selv om det nok vil være en klistret oplevelse. Men fugtigheden bevares.
Herunder en liste med forklaring på de mange kryptiske E-numre.
E 422 | E 422 Formodentlig harmløst Animalsk Glycerol |
E 500 | E 500(i) Formodentlig harmløst Økologisk Natriumcarbonat E 500(ii) Formodentlig harmløst Økologisk Natriumhydrogencarbonat E 500(iii) Formodentlig harmløst Økologisk Natriumsesquicarbonat |
E 481 | E 481 Formodentlig harmløst Animalsk Natriumstearoyllactylat |
E 471 | E 471 Formodentlig harmløst Animalsk Genmodificeret Mono- og diglycerider af fedtsyrer |
E 466 | Carboxymethylcellulose, Natriumcarboxymethylcellulose |
E 452 | Natriumpolyphosphater E 452(ii) Formodentlig harmløst Kaliumpolyphosphater E 452(iii) Formodentlig harmløst Natriumcalciumpolyphosphater E 452(iv) Formodentlig harmløst Calciumpolyphosphater |
E 450 | Trinatriumdiphosphat E 450(iii) Formodentlig harmløst Tetranatriumdiphosphat E 450(iv) Formodentlig harmløst Dikaliumdiphosphat E 450(v) Formodentlig harmløst Tetrakaliumdiphosphat E 450(vi) Formodentlig harmløst Dicalciumdiphosphat E 450(vii) Formodentlig harmløst Monocalciumdiphosphat |
E 440 | E 440(i) Formodentlig harmløst Økologisk Pectin |
E 412 | E 412 Vær på vagt Økologisk Allergifremkaldende Guargummi |
E 331 | E 331(i) Formodentlig harmløst Genmodificeret Mononatriumcitrat E 331(ii) Formodentlig harmløst Genmodificeret Dinatriumcitrat E 331(iii) Formodentlig harmløst Genmodificeret Trinatriumcitrat |
E 330 | E 330 Formodentlig harmløst Økologisk Genmodificeret Citronsyre |
E 202 | E 202 Vær på vagt Allergifremkaldende Kaliumsorbat |