Amerikansk forskning viser, at intensivt landbrug udleder meget mere lattergas end man tidligere har skønnet. Både fordeproduktion og dyrenes fordøjelse bidrager med større mængder N2O. De nye modeller viser altså, at kødproduktion er en langt større fare end man hidtil har ment, men til gengæld også den faktor, som lettest lader sig ændre. Selv såkaldt økologisk kød, biodynamisk produceret kød eller særligt miljøvenligt velfærdskød er årsag til en større N2O forurening. Ingeniøren skriver bl.a:
Landbrug udleder langt mere lattergas end antaget
Af Magnus Boye 31. jul 2015 kl. 07:15
Udledningen af dinitrogen-oxid – eller lattergas – fra amerikansk landbrug er langt højere end tidligere estimater har vurderet. Lattergas-udslippet er blevet undervurderet med op til 40 procent, viser resultatet af et forskningsprojekt netop offentliggjort i tidskriftet PNAS.
Lattergas er en af de store klimasyndere, og beregninger peger på, at seks procent af den menneskeskabte globale opvarmning skyldes lattergas, hvilket gør gassen til den tredjestørste faktor i klimaforandringer efter metan og CO2.
Lattergas er en 310 gange mere kraftig drivhusgas end CO2, og derfor kan små doser have stor betydning, påpeger en af forskerne bag undersøgelsen.
»Selv meget små mængder N2O kan være meget skadelig fra et drivhusgasbalance-perspektiv,« siger Peter Turner til britiske BBC.
læs mere her: Landbrug udleder langt mere lattergas end antaget | Ingeniøren.