ForsideBiogasbedragetSpørgsmål vedr. Solrød biogas.

Spørgsmål vedr. Solrød biogas.

-

Hej M. (medarbejder ved Faxe kommune.)

Som aftalt i telefonen i dag fremsætter jeg her mine spørgsmål skriftligt!

 

  1. Hvorfor betegner Faxe kommune affaldet fra Solrød Biogas A/S som “biomasse” og når VVM bekendtgørelsen og dennes vejledning tydeligt fastslår at biogas produktion er “Anlæg til bortskaffelse af affald” dette uanset om man betragter det som bilag 1 eller bilag 2 anlæg i bekendtgørelsen, ja selv den nyttige metangas omtales som affald?

 

  1. Hvorfor er ansøgninger fra Solrød Biogas A/S behandlet individuelt når det tydeligt fremgår af den enkelte  ansøgnings korte resumé at “beholderne (affaldsbeholderne) er en del af en større strategi, hvor det er intentionen at det afgassende biomasse/slam (affald) fra Solrød Biogas skal anvendes   på de ca. 3.360 hektar udspredningsarealer ejet af Bregentved gods” og samlet udgør 80.000 tons.

 

  1. Hvordan vil Faxe kommune forklarer at kommunen IKKE forbryder sig mod intentionen i VVM direktivet ved anvendelse af denne “salami-metode” når sagsbehandlingen af affald-“sites” er individuel?

 

  1. Hvad er Faxe kommunes indstilling til at 24.000 tons af de i alt 80.000 tons affald, er et “mælkesyre restprodukt”  (Eluat) som ikke er beskrevet i den gældende VVM redegørelse Solrød Biogas A/S?

 

  1. Hvor skal resten af den 200.000 tons store affaldsproduktion fra Solrød Biogas A/S affaldsbehandles?

 

  1. Hvorfor fjernede Faxe kommune EAK koderne i godkendelsen efter ansøgers anmodning og må jeg få dem oplyst så jeg har en chance for at se hvad affaldet indeholder?

 

  1. Hvorfor  referer Faxe kommune til forsøg i Foulum der siger “At afgasset biomasse er et bedre gødningsprodukt end den ubehandlede gylle” når affaldet fra Solrød Biogas ikke er gylle, men et blandingsaffald med kun 26,6% husdyrgødning (gylle+tørstof)

 

  1. Samme forsøg i Foulum viste at:

 

” Effekten af afgasning af gyllen afhænger af mængden af energiafgrøder i biomassen. Jo større et indhold af bioenergiafgrøder, som eksempelvis majsensilage, der er i biomassen, desto mindre er reduktionen i udvaskning af kvælstof. Det vil sige, at effekten er ringere, eller at der ligefrem kan være mere udvaskning af kvælstof, hvis der tilføres for store mængder energiafgrøder til biomassen. Ved tilførsel af mere end 10 procent af den samlede kvælstof til biogasanlæg fra energiafgrøder vil det føre til øget udvaskning af kvælstof i forhold til ubehandlet gødning.” 

 

og da affaldet fra Solrød Biogas indeholder ca. 75 % fyldstoffer hvad er så hvad er så Faxe kommunes kommentar til det?

 

  1. Hvordan kan det være at Faxe kommune har anvendt bestemmelserne i “Bekendtgørelse om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v.” for så vidt angår den tekniske udførelse af affaldstankene, respektafstande m.m., når affaldet kun indeholder 26,6 % husdyrgødning og “Bekendtgørelse om anvendelse af affald til jordbrugsformål (Slambekendtgørelsen)” foreskriver i §10 at der skal være mindst 75% husdyrgødning for at kunne anvende disse bestemmelser?

 

Go’ weekend!

Venlig hilsen

Lars Folmann Christiansen

Ulstrupvej 6

4682 Tureby