Netmediet “Globalen” skriver om kødforbrugets betydning for klimabelastningen.
Mens de fleste lande i forskellig grad efterhånden har anerkendt, at man er nødt til at gøre noget ved energiforbruget for at modvirke klimaforandringerne, er der stadig et enkeltstående område, som nærmest ikke bliver italesat af politikerne som klimabelastende: Kødforbruget. Ifølge FN står den globale kødproduktion for knap 15 pct. af verdens samlede drivhusgasser, og i takt med at der udgives flere studier om sektorens belastning og med dokumentarfilm som Cowspiracy og Meat The Truth er flere og flere langsomt ved at blive bevidste om, at kødproduktionen forurener. Ifølge Annick de Witt, der er efterdoktoral forsker i bæredygtighed, ved de færreste dog, hvor meget de rent faktisk hjælper klimaet ved at skære ned på eller helt droppe kødet. Det skriver hun i et blogindlæg på Scientific American.
Læs også: Rapport: Vi SKAL spise mindre kød, hvis klimaforandringerne skal tøjles